Sinterklaas op bezoek!


Deze week was het een hele speciale week. We keken uit naar de komst van Sinterklaas!

Aan het begin van de week kregen we een brief van de Sint. Hierin stond dat de Sint geen plaats meer had in het Pietenhotel, hij had onze school uitgekozen en vroeg of er een Piet mocht blijven slapen. De kinderen waren hier meteen mee akkoord en kregen elke dag een opdracht (bed opmaken, waskom klaarzetten, tandpasta op de tandenborstel doen of rekenoefeningen voorzien). Piet vond het een erg aangenaam verblijf!

Op vrijdag was het dan zo ver, eindelijk zou de Sint toekomen op onze school. ’s Nachts waren de Pieten al eens langsgekomen om koekjes en mandarijntjes neer te leggen en ’s morgens kwam de Sint. Zijn paard stond nog op stal, dus kwam hij onze speelplaats opgereden met een rode oldtimer. Vergezeld van zijn twee Pieten (Matheo en Mathea) wandelde de Sint onze school binnen en sprak hij ons een woordje toe in de polyvalente zaal. De kinderen zongen prachtige liedjes voor hem.

Nadien bracht de Sint ook een persoonlijk bezoekje in de klas. Omdat alle kinderen zo flink waren geweest, kregen ze elk een snoepzak. Ze hadden extra veel geluk, want doordat onze ouderraad de Sint gesteund had, kregen de kinderen ook spelletjes om in de klas te spelen!

Hier zie je de foto’s van deze leuke dag. We kijken alvast uit naar volgend jaar!