Buschauffeurs en begeleiders in de bloemetjes


In de school voor buitengewoon onderwijs De Olm in Herk-De-Stad zijn vandaag de chauffeurs en begeleiders van de bussen in de bloemetjes gezet, door de directie en de ouderraad. Ze willen hen bedanken voor hun inzet elke dag. 

“We merken dat de begeleiders elke dag het beste van zichzelf geven”, zegt directrice Veerle Claes van de school voor buitengewoon onderwijs De Olm. Daarom wilde de school en de ouderraad hen in de bloemetjes zetten. “Het is heel belangrijk dat de begeleiders met de diversiteit van de kinderen kunnen omgaan. De kinderen moeten zich goed voelen op de bus, dat ze op een warme manier naar school komen en vrolijk aan hun dag kunnen beginnen”, gaat Claes verder. 

“Ik heb een lange route van 47 kilometer, we vertrekken om 6.30 uur en we komen om 8.30 uur aan op school. Ik haal ongeveer 32 kinderen op”, vertelt buschauffeur Petra Deflem, die al 9 jaar met kinderen rondrijdt. “Heel tof dat ze ons in de bloemetjes zetten, maar ik voel me ervoor geroepen, ik heb een hele goede band met de kinderen.”