Olmpische Spelen – editie 2024


Afgelopen weekend liep het stadion van De Olm vol voor het hoogtepunt waar elke atleet weer 4 jaar naartoe heeft geleefd: De Olmpische Spelen. De gedoodverfde favorieten stonden zij aan zijn met hun uitdagers en het beloofde een spannende dag te worden. De weergoden waren goed gezind en het werd een sportief festijn om u tegen te zeggen. Graag delen we dan ook met u de beelden van onze nationale en internationale helden. Wij bedanken u voor de talrijke aanwezigheid!

Klas juf Lidie op stap


Eindelijk een bezoekje aan de groenten/fruittuin van juf Lidie! Fotograaf van dienst: Lucas

Sponsorloop


Het is bezwaarlijk nog een Paasrun te noemen, daarom hier de foto’s van de sponsorloop.

Het Grote Fietsexamen


Culturele week in de klas van juf Lidie


De voorbije week hebben we heerlijk gesmuld van gerechten uit verschillende landen. Op maandag aten we lekker Indisch brood met daarbij pakora en een pittig kikkererwtensausje. Allemaal heerlijk bereid door de mama van Garry. Wat smulden ze ervan! Dinsdagmorgen kwam de oma van Ferre met een hartig Pools dessertje met bloemsuiker bestrooid. Ze gaf deskundige uitleg over de bereidwijze hiervan. Favorki heet de lekkernij. Super fijn en super lekker! ’s Middags werden we verwend door de mama van Naomi. Ze is afkomstig uit Sierra Leone […]

Batterijen verzamelen


Bij ons op school staat een ton waar iedereen zijn lege/versleten batterijen in mag deponeren. Kijk maar eens mee hoe wij hierdoor ons steentje bijdragen aan het grote recyclageproject van Bebat.

Fijne vakantie!


Eiersalade


Na een bezoek aan de lokale bakker gingen de leerlingen van klas EH aan de slag met een zelfgeschreven recept. Ze maakten overheerlijke eiersalade op een geroosterde boterham. Jum!

Hoekenwerk: Pasen


De paastijd… uitkijken naar meer zon, langere dagen, bloesems, jonge diertjes maar zeker en vast ook (chocolade) eitjes.In de klas van juf Eline werkten ze in groepjes/hoeken rond het thema Pasen. Zo maakten de leerlingen schrijfoefeningen, speelden ze het paas-memoryspel, maakten ze kruiswoordraadsels en wiskunde-oefeningen, … maar maakten ze ook een paasmandje in de knutselhoek. 

Zwerfvuilactie


Je hebt ze misschien ook zelf in het Herkse straatbeeld gezien: de leerlingen van De Olm gingen de straten op om zwerfvuil te ruimen. Met stevige handschoenen, grijpers en vuilzakken trokken ze rond om heel wat afval bij elkaar te rapen. Een pluim voor alle helpende handen! Hier enkele foto’s van de harde werkers van de klas van juf Eline.