Pyjamadag


Bednet organiseerde dit jaar een fantastisch initiatief: pyjamadag. Omdat we de kinderen die Bednet volgen graag een hart onder de riem willen steken, kwam heel de school in zijn/haar pyjama of onesie naar school. Als klasoverschrijdende activiteit toverden we onze school om tot een bioscoop. De kinderen schreven zich de dag ervoor in voor een film naar keuze. De kinderen genoten van deze dag, maar de leerkrachten wilden hun kinderen toch graag weer in gewone kledij op school zien maandag […]

Bij de tandarts (juf Lieve)


In de klas van juf Lieve leerden de kinderen de afgelopen weken over hun lichaam. In het kader van dit thema mochten ze ook hun tanden poetsen op school. Op donderdag gingen ze ook op bezoek bij een echte tandarts. Deze tandarts leerde de kinderen hoe ze hun tanden moesten poetsen en wat een tandartsbezoek allemaal inhoudt. Ook werd het gebit van alle kinderen gecontroleerd. Na afloop kregen de kinderen nog allemaal een tube tandpasta, een zandloper en een spiegeltje […]

Twee weken complimenten geven!


Op 1 maart was het complimentendag, wij maakten er in De Olm een complimenten-twee-weken van. Gedurende twee weken lang stond er aan elke klasdeur een brievenbus. De kinderen en leerkrachten schreven complimentjes naar elkaar om dan stiekem in elkaars brievenbus te droppen. Iedereen heeft genoten van al deze kleine attenties! Klik hier om te kijken naar de foto’s. 

Pannenkoeken bakken bij juf Ann


De klas van juf Ann had weer geluk, zij maakten donderdag pannenkoeken! Klik hier om mee te genieten van al dat lekkers. 

Op bezoek in het revalidatiecentrum (juf Lidie)


De afgelopen weken leerden de kinderen uit de klas van juf Lidie over het ziekenhuis, daarom gingen ze op leeruitstap naar het revalidatiecentrum. In dit revalidatiecentrum brachten de kinderen een bezoekje aan de oma van Jona. Ze mochten zelfs eens op het elektrische bed zitten! Klik hier om de foto’s te bekijken. 

Eindklassers bereiden zich voor op het middelbaar


Bij meester Kristof en meester Omer wordt er de laatste tijd hard gewerkt. De meesters bereiden hun leerlingen voor op de grote stap naar het middelbaar. Naast het leren hierover op school, gaan de leerlingen ook op bezoek in de verschillende middelbare scholen bij ons in de buurt. Klik hier om te kijken hoe onze schoolverlaters zich voorbereiden op hun grote stap naar de middelbare school. 

Speelleerklas leert letters


In de speelleerklas van juf Annelies leren de kinderen elke week een nieuwe letter. Deze week was de letter “K” aan de beurt. Alle kinderen brachten iets mee dat begon met deze letter: een kip, een blokje kaas etc.  Yarne koos voor iets heel speciaal, zijn papa kwam op school langs met een kalf! Klik hier om te kijken naar hoe de kinderen genoten van dit bezoek. 

Carnaval


Vrijdag voor de krokusvakantie vierden we carnaval op school. We trokken samen met de Sint-Martinus lagere school door de straten van Herk-de-Stad zodat iedereen alle verklede kinderen kon bewonderen. Klik hier om mee te genieten van onze carnavalstoet. 

Spaghetti bij juf Tine en juf Ann


Deze week leek het wel een spaghettifestijn in onze school. In de klas van juf Ann was het donderdag groot feest. Lyandra werd 11 jaar en dit werd uitgebreid gevierd. Ter gelegenheid van haar verjaardag, werd er in de klas heerlijke spaghetti gekookt. Het was een tof feest! Ook in de klas van juf Annelies kookte juf Tine met de kinderen. Omdat het carnaval was, werd ook in deze klas een lekker spaghettigerecht tevoorschijn getoverd. De kinderen konden heerlijk smullen! […]

De Olm zet stip tegen pesten!


In onze school werd er de afgelopen weken gewerkt rond pesten. Onze school is tegen pesten! De school besloot om het manifest bij Ketnet te ondertekenen en zo aan de hele wereld te laten weten dat wij allemaal tegen pesten zijn. Kijk hier naar de foto’s.  We leerden ook allemaal het lied “stip na stip” en zingen het uit volle borst mee in dit filmpje.