Eiersalade


Na een bezoek aan de lokale bakker gingen de leerlingen van klas EH aan de slag met een zelfgeschreven recept. Ze maakten overheerlijke eiersalade op een geroosterde boterham. Jum!

Hoekenwerk: Pasen


De paastijd… uitkijken naar meer zon, langere dagen, bloesems, jonge diertjes maar zeker en vast ook (chocolade) eitjes.In de klas van juf Eline werkten ze in groepjes/hoeken rond het thema Pasen. Zo maakten de leerlingen schrijfoefeningen, speelden ze het paas-memoryspel, maakten ze kruiswoordraadsels en wiskunde-oefeningen, … maar maakten ze ook een paasmandje in de knutselhoek. 

Zwerfvuilactie


Je hebt ze misschien ook zelf in het Herkse straatbeeld gezien: de leerlingen van De Olm gingen de straten op om zwerfvuil te ruimen. Met stevige handschoenen, grijpers en vuilzakken trokken ze rond om heel wat afval bij elkaar te rapen. Een pluim voor alle helpende handen! Hier enkele foto’s van de harde werkers van de klas van juf Eline.

Leesstimulatie


De grootste kinderen mochten bij de jongere kinderen gaan voorlezen. Trots dat ze waren!

Werken rond Pasen


Zwemmen


Gisteren een laatste week moeten overbruggen waarin we niet konden gaan zwemmen. Na de vakantie duiken we weer het water in!

Lezing illustrator Katrien Benaets


De klas van juf Eline mocht in De Markthallen gaan luisteren naar Katrien Beneats. Katrien is een illustrator die prachtige tekeningen maakt voor boeken. Ze toonde hoe ze dit deed. Elise hielp haar daarmee 😉

Bibspel eindklas


Fotokader moederdag


De kinderen van meester Kristof aan het werk.

Schaatsen


Ook vandaag werd er geschaatst!