Vroemdag


Op dinsdag 17 oktober gingen de kinderen van de klas van meester Omer en de klas van juf Ann naar Vroemdag. Onder een stralende zon konden de kinderen in Heusden-Zolder genieten van allerlei dingen: grote springkastelen, ritjes maken in een raceauto, fietsen, klimmen… Klik hier om mee te genieten van deze toffe dag!

Herfstwandeling


Afgelopen maandag gingen we op herfstwandeling. We hadden veel geluk, want het was prachtig weer. De jongste kinderen mochten naar domein Nieuwenhoven in Sint-Truiden om daar twee wandelingen te maken. Tussendoor konden ze dan spelen in de speeltuin en in het speelbos. De oudste klassen konden genieten van een prachtige bronnenwandeling in de Voerstreek. Ook zij konden zich tijdens de middagpauze uitleven in de speeltuin. De kinderen hadden op het einde van de dag heel wat kilometers in de benen. […]

Dieren in de klas van juf Lieve


De afgelopen weken werd er tijdens W.O. in de klas van juf Lieve gewerkt rond dieren, dit was ter aanleiding van werelddierendag. Een schildpad, enkele honden en zelfs een echte papegaai, Ze kwamen allemaal een keertje langs bij ons op school. Om dit thema af te sluiten, ging de klas nog een kijkje nemen op de boerderij.   Klik hier om alle foto’s te bewonderen. 

Uitstap Provinciehuis


Vandaag, 12 oktober, gingen de leerlingen van de klas van meester Kristof en meester Omer op uitstap naar het provinciehuis. Ze kregen een rondleiding en mochten zelfs met onze gouverneur, Herman Reynders, op de foto! Klik hier om de foto’s te zien. 

Scholenveldloop


  Op woensdag 27 september was het weer tijd voor de jaarlijkse scholenveldloop. Heel wat kinderen uit onze school namen deel aan deze sportieve namiddag. Onder een stralende zon werd er in verschillende reeksen gelopen. Een dikke proficiat aan alle deelnemers voor hun inzet en prestaties! Klik op deze link om de foto’s te bekijken.

Als het kriebelt …


Hier kan je heel wat lezen over de natkammethode om te controleren of je kind luizen heeft.  

Eerste klasje in de krant


In Het Belang van Limburg stond gisteren (27 september) ons eerste klasje: de klas van juf Annelies. Aan de krantenactie is een wedstrijd gekoppeld: de klas met het meeste aantal stemmen wint een uitstap naar de Efteling. Natuurlijk willen we dit graag winnen! Stemmen jullie mee door op deze link te klikken? http://album.hbvl.be/eerste-klasje-hbvl-2017-herk-de-stad/id909694-17001058-a/stemmen Trommel gerust je vrienden en familie op om ook voor ons klasje te stemmen!

De eerste klasfoto’s van dit schooljaar!


De eerste weken van het nieuwe schooljaar zitten erop, we maakten kennis met onze klasgenoten en nieuwe juf of meester. Tijd om de eerste klasfoto’s van dit jaar te showen! Klik op deze link om de foto’s te zien.  

Schoolreis Planckendael


Vorige week trokken de kinderen naar Mechelen voor een bezoekje aan de dierentuin Planckendael. Het weer zat niet mee, maar dat kon de pret niet bederven. Zie hier de foto’s  

Vriendjesdag


De eerste foto’s van het nieuwe schooljaar!! Deze donderdag was het vriendjesdag. Op deze dag wordt er op school een groot groepsspel gespeeld met als doel dat we mekaar en ons schoolgebouw beter leren kennen. Het format was 1 tegen allen, en ze hebben het tot een goed einde gebracht! De opdrachten met de foto’s vind je hier. Alle foto’s kan je hier zien.